Silkeborg Bibliotekerne: Sofus & Lene

Sofus er en meget sød og venlig lille hund af racen Cavalier King Chales Spaniel. Han er 3½ år og har boet hos os, siden han var en lille hvalp. Han har gået til hvalpemotivering og træning. Han har også været besøgshund på et plejehjem. Her hjemme er han ”avis- og post-hund”. – Dvs. han hjælper med at bære aviser og breve ind i stuen

Sofus elsker både at lege og hygge og har det allerbedst, når han er tæt på ”sine mennesker”. Han kan godt lide at se tv – helst programmer med dyr og især med hunde! – Han er vant til børn i alle aldre, og elsker at være sammen med dem.

Jeg selv bor sammen med Carsten, og vi har tre ”reservebørnebørn” som tit er hos os. Den yngste har Sofus kendt, siden han blev født og hjulpet med at passe ham, da han var baby, så de to er hinandens bedste venner. Vi bor i et hus med have, så Sofus kan løbe ud og ind, som han vil.

Sofus og jeg går ture sammen, leger og laver tricks. Han er med, når vi besøger familie og venner, og alle betragter ham som ”et medlem af familien” Han kan sagtens være alene hjemme, med det er sjældent, det er mere end et par timer ad gangen.

Sofus tror kun det bedste om alle, så når vi er på job sammen, er det min opgave at passe på, at andre behandler ham som en levende hund og ikke krammer og kysser ham alt for meget. Man kan sagtens bære Sofus, fordi han er så lille, men han vil meget hellere gå på sine fire ben.

Vi glæder os til at møde jer

De bedste læsehunde-hilsner

Sofus og Lene

Kender du et barn, som har lyst til at læse sammen med Sofus, er du velkommen til kontakte Foreningen Læsehunde