Nyborg Bibliotek: Bina & Maya

Mød læsehunden Bina

Bina er en Berner Sennen. Det er en race fra de Schweiziske alper, der både vogter kvæg, trækker tunge vogne og træstammer, passer på sine mennesker og er den bedste ven i verden.

Bina blev født i 2010, hun er mor til 10 hunde og mormor/farmor til en masse andre hunde. Hun holder rigtig meget af at være til hundeudstilling, lave tricks og cirkusøvelser og træne Rally’O, hvor hun skal lave en masse spændende øvelser foran nogle skilte. Bina arbejder også som terapihund for både mennesker og dyr, der er bange for hunde. Hun er den største kælepotte, der elsker at blive nusset og få godbidder, og selvom hun er en stor bamse, er hun meget blid, mild og rolig.

Jeg hedder Maya, er uddannet pædagog, hvor jeg bl.a. har arbejdet i indskolingen på Ørbæk skole, med børn og unge med særlige behov, i naturbørnehave, og i ungdomsklub. Jeg er også hundeadfærdsinstruktør. Jeg har min egen træningsbane hjemme, hvor jeg træner hunde og hygger mig med Bina og mine fire andre hunde. Jeg har altid nydt arbejdet med børn, unge og dyr, og har både trænet heste, katte, høns og kaniner. Nu glæder jeg mig til arbejde sammen med Bina som et læsehundeteam.

Mange hilsner

Maya og Bina

Kender du et barn, som har lyst til at læse højt for Bina, er du velkommen til kontakte Foreningen Læsehunde