Kilden Bibliotek, Herlev: Amanda og Dorthe

Amanda er en 3 år gammel Old English Sheepdog og racen hører til gruppen af hyrdehunde. De blev og bliver stadigvæk brugt til at drive får og kvæg frem og tilbage fra marken.

Mit navn er Dorthe og jeg er pensionist. Jeg har 2 voksne børn og 4 børnebørn. Nu hvor jeg ikke længere skal arbejde bruge jeg meget tid på min kennel som hedder My Beautiful – der er Amanda født, så jeg har haft hende lige fra hun kom til verden den 4. oktober 2014.

I dag bor Amanda sammen med sin mor, der hedder Tessa og lillesøster Bertha.

Udover Læsehund, så har Amanda også et andet ”arbejde”. Hun er nemlig godkendt af Trygfonden som besøgshund, og derfor kommer hun på besøg på 2 plejehjem – henholdsvis Hvidovre og Ballerup. Det er hun meget glad for og beboerne er meget glade for hende.

Amanda har et stort socialt gen, og vil helst være helt tæt på dig, når der skal nusses og læses – det er nemlig mest hyggeligt.

I løbet af de seneste 3 år har vi været mange steder i Norden og Europa. Når vi er på tur, er det ofte fordi vi skal på hundeudstilling, hvor Amanda har opnået rigtig fine resultater. Derfor kan Amanda nu kalde sig for Dansk og Svensk Champion.

Ud over at være en flot hund, så er hun også en glad hund, der kan lide at lege, både med mennesker og med andre hunde. Når hun er indendørs, er hun rolig og lægger sig ofte ned og ser på, hvad vi mennesker laver – eller hun sover.

Jeg glæder mig til at arbejde som et læseteam sammen med Amanda.

 

Kender du et barn, som har lyst til at læse sammen med Amanda, er du velkommen til kontakte Foreningen Læsehunde