Privatlivspolitik

Privatlivspolitik for Foreningen Læsehunde

Foreningen Læsehunde er som dataansvarlig forpligtet til at beskytte dine personoplysninger, når du som frivillig, samarbejdspartner, forælder eller lærer er i kontakt med Foreningen Læsehunde, og de services der tilbydes, og vi tilstræber, at du føler dig tryg ved Foreningen Læsehundes behandling af dine personoplysninger. Foreningen Læsehunde behandler personoplysninger om dig i henhold til denne persondatapolitik og gældende lovgivning. 

 

​        1. Hvornår indsamler og anvender Foreningen Læsehunde dine personoplysninger

Foreningen Læsehunde indsamler oplysninger om dig når du kontakter os som:

 • Frivillig:
  • Når du via vores hjemmeside udfylder og indsender en online tilmelding til vores venteliste for kommende frivillige læsehundeførere.
   • Oplysningerne omfatter kontaktoplysninger og beskrivelse af dig og din hund. Oplysningerne bruges til at vurdere jeres egnethed samt koordinere deltagelse på en certificerende kursus.
  • Når du og din hund certificeres som læseteam.
   • Foruden oplysningerne angivet ovenfor indsamler vi personnummer til indhentning af børneattest (ved certificering).
 • Forælder og lærer:
  • Når du forespørger om et læseforløb til dit/et barn indsamler og opbevarer vi dine kontaktinformationer.
 • Kontaktperson hos bibliotek, skoler eller frivilligcenter:
  • Når du fungerer som kontaktperson, for frivillige og foreningens administration, hos en af vores samarbejdspartnere indsamler og opbevarer vi dine kontaktinformationer.

Dine personlige oplysninger behandles og gemmes kun, såfremt du frivilligt har oplyst dem, for eksempel ved udfyldelse af tilmeldingsblanket, kontaktformular, deltagelse i et arrangement eller oprettelse af en samarbejdsaftale med Foreningen Læsehunde.

 1. Hvornår videregiver Foreningen Læsehunde dine personoplysninger

Foreningen Læsehunde kan i visse tilfælde videregive de personoplysninger, som du har opgivet. Dine personoplysninger kan f.eks. blive videregivet når du er:

 • Frivillig:
  • Foreningen Læsehunde samarbejder med biblioteker, skoler og frivilligcentre, som faciliterer det fysiske miljø og materialer for vores læsehjælp. I forbindelse etablering af et nyt samarbejde, vil Foreningen Læsehunde videregive dine kontaktoplysninger ; Navn, tlf.nr. og mailadresse for at stedets kontaktperson kan komme i kontakt med dig.  
  • Foreningen Læsehunde videregiver dit navn og personnummer til Rigspolitiet i forbindelse med indhentning af lovpligtig børneattest.
 • Forælder/lærer:
  • Foreningen Læsehunde engagerer en række frivillige teams, som udbyder læsehjælp. Ved forespørgsel på læseforløb vil vi videresende de informationer og kontaktoplysninger du oplyser per telefon, mail eller via vores kontaktformular. Dette for at læsehundeføreren kan kontakte dig med henblik på at aftale opstart af læseforløb. 
 • Kontaktperson ved bibliotek/skole eller frivilligcenter: 
  • Foreningen Læsehunde certificerer løbende nye læseteams og i forbindelse med etablering af nyt samarbejde vil vi videregive dine kontaktinformationer til læsehundeføreren, så vedkommende kan aftale tidspunkt for møde og opstart.

 1. Hvordan beskytter Foreningen Læsehunde dine personoplysninger

Foreningen Læsehunde har tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at dine oplysninger ikke hændeligt eller ulovligt bliver offentliggjort eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Foreningen Læsehunde sikkerhedsprocedurer og -processer bliver løbende revideret for at sikre rimelige tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger.

I praksis er det ikke muligt at etablere 100 % sikkerhed, og Foreningen Læsehunde kan derfor ikke garantere, at oplysningerne er fuldstændig beskyttet mod nogen, som forsætligt forsøger at omgå Foreningen Læsehundes sikkerhedsforanstaltninger for at få adgang til oplysningerne.

Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

 1. Hvilke rettigheder har du

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som Foreningen Læsehunde behandler om dig, kan du rette henvendelse til kontakt@laesehunde.dk.

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger Foreningen Læsehunde behandler om dig. Hvis det viser sig, at disse oplysninger er urigtige eller vildledende, har du ret til at anmode Foreningen Læsehunde om at rette, blokere eller slette disse oplysninger. Derudover kan du til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for yderligere behandling.

For frivillige: I denne forbindelse gøres opmærksom på, at dit frivillige engagement hos Foreningen Læsehunde er betinget af, at du afgiver og opdaterer de i Foreningen Læsehundes tilmeldingsformular påkrævede oplysninger, der er nødvendige for, at registrere dig som frivillig samt administrere dit frivillige arbejde. 

 

 1. Hvor længe opbevarer Foreningen Læsehunde dine personoplysninger – løbende sletningsforpligtelse

Hos Foreningen Læsehunde gemmes dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt for at kunne levere de services, tjenester og ydelser, som du har bedt om, så længe det er nødvendigt for et berettiget formål (såsom administration af dit medlemskab af Foreningen Læsehunde, eller i så lang tid som det er påkrævet i henhold til lovgivningen. Såfremt vi som dataansvarlig af hensyn til lovgivningen i øvrigt er forpligtet til at opbevare oplysningerne om dig, beholder vi disse oplysninger, så længe vi er forpligtet hertil.

 1. Hvad sker der, når Foreningen Læsehunde ændre denne persondatapolitik

Foreningen Læsehunde opdaterer kontinuerligt denne persondatapolitik for at sikre, at præsenterer dig med så præcis information som muligt, samt for at sikre at vi overholder gældende lovgivning. Dette medfører, at Foreningen Læsehunde løbende vil opdatere og ændre denne persondatapolitik. I tilfælde af væsentlige ændringer giver Foreningen Læsehunde dig besked via e-mail. Den til enhver tid gældende version af denne persondatapolitik vil fremgå her på siden og kan desuden rekvireres ved at kontakte Foreningen Læsehunde på kontakt@laesehunde.dk.

 1. Henvendelser og spørgsmål

Du skal være meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores persondatapolitik eller de personoplysninger, som vi indsamler og behandler om dig:

Foreningen Læsehunde
kontakt@laesehunde.dk
20 66 48 50